Chcete-li navštívit Pago de Carraovejas, je třeba znát 3 jména /názvy/, které jsou příbuzné: Restaurace José María, samotné vinařství Pago de Carraovejas a Restaurace Ambivium. To všechno začíná v roce 1982, kdy projekt Restaurace José María, která se otevírá ve městě Segovia, tam k místní specialitě – pomalu pečeného selátko bylo potřeba vybrat skvělé víno. Věhlasný a uznávaný sommeliér José María Ruiz Benito /majitel restaurace/ se rozhodne k vytvoření speciálního vína, které se bude prodávat v jeho restauraci a bude doprovázet jeho vyhlášené jídlo, pečené selátko. Pak začal hledat pozemky v Ribera del Duero, abys svůj projekt provedl. Svůj záměr umístil v blízkosti města Peñafiel , 8 hektarů s výhledem na hrad. Velkou výhodou pro umístění vinařství v tomto místě, byla jeho blízkost k městu Segovia (50 min.), kde je Restaurace Jose Maria. Tak to všechno začíná v roce 1987 a jejich první ročník je uveden v roce 1991. V současné době vlastní 200 hektarů. Pěstují se: Tempranillo, Cabernet Sauvignon a Merlot . Jeho vinice jsou v průměrné nadmořské výšce 850 metrů nad mořem, ve svahu kolmém na řeku Douro.